Het Online-tabblad voor eCom (E-Series) gebruiken in Retail POS (X-Series)

Beschikbaarheid per abonnement

Standaard     Geavanceerd

Ondernemers die eCom (E-Series) hebben geactiveerd binnen hun Retail POS-account met een Standaard- of Geavanceerd-abonnement hebben toegang tot het Online-hoofdnavigatietabblad.

Het hoofdnavigatietabblad Online toont een aantal functies en instellingen van eCom (E-Series), waarmee je de kernfuncties van je eCom (E-Series)-winkel kunt beheren zonder dat je Retail POS hoeft te verlaten.

Overzicht

In de subsectie Overzicht staat informatie over verkopen op je website(s), blogs, populaire marktplaatsen, sociale media, kortom overal waar je klanten winkelen.

Raadpleeg voor meer informatie over het gebruik van deze subsectie het gedeelte Verkoopkanalen in het helpcentrum van eCom (E-Series).

Webshop

Overzicht

Een "instant site" is een gratis website die bij elk eCom (E-Series)-account hoort. Hiermee kun je direct gratis je eigen website maken en op elk gewenst moment beginnen met online verkopen. Hier zie je een overzicht van je instant winkel zonder dat je Retail POS hoeft te verlaten.

Raadpleeg voor meer informatie de sectie Gids voor Ecwid Instant Site in het helpcentrum van eCom (E-Series).

Ontwerp

Je kunt het uiterlijk en de uitstraling van je winkel regelen via het gedeelte Ontwerp. Selecteer de gewenste afbeeldingsgrootte, de lay-out van de productkaart, de plaatsing van de categorienaam en nog veel meer instellingen. Zodra je de instellingen aanpast, worden ze onmiddellijk weergegeven in de winkel op je website.

Raadpleeg voor meer informatie het gedeelte Etalageontwerp op Ecwid aanpassen in het helpcentrum van eCom (E-Series).

Categorieën

Categorieën zijn groepen producten die je op dezelfde pagina in je winkel wilt tonen (bijvoorbeeld Damesmode, Herenkleding, Bestsellers). Ze helpen klanten om sneller door de winkel te navigeren en de producten te vinden die ze nodig hebben, en hetzelfde product kan tot meerdere categorieën tegelijk behoren.

Raadpleeg voor meer informatie het gedeelte Productcategorieën in het helpcentrum van eCom (E-Series).

Filters

Filters kunnen door klanten worden gebruikt op je categoriepagina's en op de zoekpagina van je winkel om hun zoekopdracht te verfijnen op specifieke statistieken zoals prijzen, categorieën, beschikbaarheid, speciale aanbiedingen, merken, kleuren, maten en meer.

Raadpleeg voor meer informatie het gedeelte Product-filters in het helpcentrum van eCom (E-Series).

Meldingen

Klantmeldingen zijn e-mails die naar je kopers worden gestuurd om hun bestelling te bevestigen en ze op de hoogte te houden van de updates van de bestelling: de bestelstatus is gewijzigd, de bestelling is verzonden, de bestelling kan worden opgehaald, een digitale bestelling kan worden gedownload of er is een cadeaubon gekocht. Je kunt bestelberichten persoonlijker maken door e-mailsjablonen te bewerken met het bedrijfsadres, contactpersonen, links naar sociale media, de naam van de afzender te wijzigen of een logo te uploaden.

Raadpleeg voor meer informatie het gedeelte Kennisgevingen aan klanten in het helpcentrum van eCom (E-Series).

Facebook

Facebook-winkel

Je kunt je eCom (E-Series)-winkel koppelen aan Facebook en direct beginnen met verkopen op Facebook. eCom (E-Series) synchroniseert automatisch al je producten met je Facebook-winkel en klanten kunnen direct door je catalogus bladeren via het Winkel-gedeelte van je Facebook-pagina vanaf hun pc, tablets of Facebook's mobiele app.

Raadpleeg voor meer informatie het gedeelte Verkopen op Facebook in het helpcentrum van eCom (E-Series).

Facebook Messenger

Je kunt ook Facebook Messenger-livechat (knop Bericht sturen) toevoegen aan je webshop, zodat je klanten gemakkelijk contact met je kunnen opnemen via Facebook Messenger.

Raadpleeg voor meer informatie het gedeelte Facebook Messenger-livechat van het helpcentrum van eCom (E-Series).

Instagram

Door je eCom (E-Series)-winkel te verbinden met Instagram, kun je je producten verkopen op Instagram door ze te taggen in posts en stories. Als onderdeel van het Facebook-ecosysteem gebruikt Instagram een Facebook-winkelcatalogus om producten te vinden en te taggen. Klanten kunnen dan de itemnaam, prijs, beschrijving, extra foto's en een directe link naar de productpagina van je winkel bekijken om een product te kopen.

Raadpleeg voor meer informatie het gedeelte Producten taggen op Instagram in het helpcentrum van eCom (E-Series).

TikTok

Door je eCom (E-Series)-winkel met TikTok te verbinden, kun je je productcatalogus synchroniseren en TikTok Shopping gebruiken om producten in je TikTok-profiel te tonen en items in video's taggen. Met TikTok Shopping zien klanten een pictogram van een tas in je profiel of video's, waar ze op kunnen tikken om de naam, beschrijving, foto's, prijs en een directe link naar het product in je winkel te zien.

Raadpleeg voor meer informatie het gedeelte Verkopen met TikTok Shopping in het helpcentrum voor eCom (E-Series).

Instellingen

Algemeen

Algemene instellingen, zoals de naam en het adres van je winkel, tijdzone en valuta, worden ingesteld tijdens de eerste winkelinstallatie. Je kunt deze instellingen in Retail POS bijwerken door te navigeren naar Online > Instellingen > Algemeen.

Raadpleeg voor meer informatie het gedeelte Algemene instellingen voor je winkel configureren in het helpcentrum van eCom (E-Series).

Betalingen

Stel de beschikbare betalingsopties in die klanten kunnen gebruiken bij het kopen van producten in je eCom (E-Series)-winkel. Je kunt deze instellingen in Retail POS bijwerken door te navigeren naar Online > Instellingen > Betalingen.

Raadpleeg voor meer informatie het gedeelte Inleiding op betalingen: zo word je betaald in het helpcentrum van eCom (E-Series).

Verzenden en afhalen

Selecteer hoe je je producten naar klanten wilt verzenden en hoeveel je ze in rekening wilt brengen voor verzending bij bezorging, of geef ze de optie om hun bestellingen in de winkel op te halen. Je kunt deze instellingen in Retail POS bijwerken door te navigeren naar Online > Instellingen > Verzenden en afhalen.

Raadpleeg voor meer informatie het gedeelte De juiste verzendstrategie voor je winkel kiezen in het helpcentrum van eCom (E-Series).