Lightspeed Payments instellen

Lightspeed richt een betalingsgateway voor je in, zodat je dit niet zelf hoeft te configureren. Je moet deze gateway wel activeren voordat je transacties met Lightspeed Payments kunt verwerken. Je kunt de gateway ook aanpassen door functies voor de betalingsverwerking, zoals fooien en onlinebetalingen, in en uit te schakelen.

De gateway voor Lightspeed Payments activeren

1. Log in op je Retail POS-winkel met de inloggegevens van de accounteigenaar of beheerder.
  2. Ga naar Configuratie > Betaalmethoden en klik in de banner Begin met de configuratie van Lightspeed Payments op Configuratie starten.
  3. Volg de aanwijzingen van Lightspeed Payments op.
  4. Wanneer je weer in Retail POS bent, voer je een Schermnaam in voor de betaalmethode.
  5. Selecteer de Vestiging waarvoor je de betaalmethode wilt activeren.
  6. Klik op Betaalmethode opslaan om je wijzigingen op te slaan.

Een Lightspeed Payments-terminal koppelen

Nadat je de betaalmethode Lightspeed Payments hebt aangemaakt, kun je een betaalterminal aan je Retail POS-account koppelen.

De volgende terminals zijn compatibel met Lightspeed Payments:

Belangrijk: Lightspeed Payments-betaalterminals moeten bij Lightspeed worden aangeschaft. Betaalterminals die zijn verkregen van externe leveranciers worden niet ondersteund.

Lightspeed Payments personaliseren

Fooiopties

Ondernemers met Lightspeed Payments en een ondersteunde betaalterminal kunnen een fooioptie aan het terminalscherm toevoegen. Op deze manier kun je het afrekeningsproces stroomlijnen en zorg je voor een naadloze klantervaring.

Zie het artikel Fooi geven met Lightspeed Payments voor meer informatie over fooien.

Lightspeed Payments voor eCom instellen

Sommige ondernemers met Retail POS kunnen betalingen met Lightspeed Payments zowel in de winkel als online via hun eCom-winkel (E-Series) aannemen.

Zie het artikel Lightspeed Payments voor eCom (E-Series) instellen met Retail POS (X-Series) voor meer informatie over Lightspeed Payments voor eCom.

Wat nu?

Veelgestelde vragen over Lightspeed Payments

Lees de veelgestelde vragen over Lightspeed Payments.

Meer informatie

Betalingen verwerken met Lightspeed Payments

Lees hoe je een verkoop verwerkt met Lightspeed Payments.