Loyalty uitschakelen voor klanten

Er kunnen klanten zijn voor wie je Loyalty wilt uitschakelen, zoals:

• Personeelsleden
  • Groothandelklanten
  • Klanten die niet willen deelnemen aan je loyaliteitsprogramma

Je kunt Loyalty handmatig uitschakelen voor een individuele klant of in bulk met een CSV-import.

Loyalty uitschakelen voor een individuele klant

1. Ga in het hoofdmenu naar Klanten > Klanten.
  2. Selecteer in de lijst de naam van je klant om zijn gegevens te bekijken.
  3. Selecteer Klant bewerken of het potloodpictogram.
  4. Klik op het tabblad Andere gegevens.
  5. Schakel onder INSTELLINGEN de optie Schakel Loyalty in voor deze klant uit.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Je klant kan niet langer Loyalty verdienen of verzilveren.

Loyalty uitschakelen voor veel klanten met een CSV-import

1. Selecteer Klanten in het hoofdmenu.
  2. Klik rechtsboven in je klantenlijst op Lijst exporteren. Er wordt een CSV-bestand gedownload.

Je kunt maar 1000 klanten per CSV-bestand downloaden.

3. Open het CSV-bestand in een spreadsheetprogramma.
  4. Wijzig onder de kolom enable_loyalty het getal van een "1" in een "0" voor de klanten voor wie je Loyalty wilt uitschakelen.

5. Sla het bestand op.
  6. Ga in Retail POS weer naar Klanten.
  7. Selecteer Klanten importeren.
  8. Sleep je bestand of blader en selecteer het. Retail POS geeft een voorbeeld van hoeveel klanten het zal importeren.
  9. Als alles er goed uitziet, selecteer je Doorgaan met import.

Retail POS brengt je terug naar je klantenlijst en toont een succesbericht bovenaan de pagina. Je klanten kunnen niet langer Loyalty verdienen of verzilveren.