Sneltoetsen instellen voor Retail POS (X-Series) op iPad

Sneltoetsen worden beheerd met sjablonen. Je kunt meerdere sjablonen aanmaken, waardoor je de flexibiliteit hebt om lay-outs te optimaliseren voor verschillende winkels en voor verschillende gelegenheden, zoals uitverkoopperiodes.

Sneltoets-sjablonen synchroniseren tussen de webapplicatie en de Retail POS-app. Je kunt deze op je Mac en pc aanmaken of de onderstaande stappen gebruiken om een sjabloon op iPad aan te maken.

Een lay-out voor sneltoetsen instellen

Een lay-out voor sneltoetsen aanmaken

1. Tik op het Menu -pictogram(=) om de zijbalk te openen

2. Tik in de zijbalk op Instellingen en vervolgens op Sneltoetsen

Retail-POS-iPad-Quick-Keys-Page_copy.PNG3. Tik op Nieuwe lay-out

Retail-POS-iPad-Quick-Keys-New-Layout.PNG4. Voer een naam in voor de nieuwe lay-out voor de sneltoets en tik op Aanmaken.

Tip

Deze lay-out zal toegankelijk zijn voor alle kassa's en in alle vestigingen, maak de naam van de lay-out indien nodig dus specifiek.

Sneltoetsen toevoegen aan een lay-out

1. Zoek op de pagina Sneltoets de lay-out waaraan je sneltoetsen wilt toevoegen en tik op Bewerken.

2. Tik op Sneltoetsen bewerken

3. Zoek in Producten zoeken naar het product dat je wilt toevoegen en selecteer het.

• Je kunt zoeken op naam, sleutel, SKU of producttag. Deze zoekopdracht toont alle afzonderlijke producten, samengestelde producten en het hoofdproduct voor varianten in je zoekopdracht. Als je een barcodescanner hebt verbonden, kun je ook de barcode van het product scannen om het te vinden.

4. Zodra je het product hebt geselecteerd, verschijnt het op je lay-out voor Sneltoetsen.

5. Je kunt meer dan één pagina met Sneltoetsen hebben - er is geen maximum. Swipe naar links om naar de volgende pagina te gaan.

6. Binnen de lay-out voor sneltoetsen kun je ook producten verplaatsen naar andere sleuven. Houd het product ingedrukt en sleep het naar de sleuf waar je het wilt plaatsen. Je kunt het product ook naar de rand van de lay-out slepen om het op de volgende pagina te laten verschijnen.

7. Je wijzigingen worden automatisch opgeslagen. Tik op het Terug -pictogram (<) om te voltooien

Sneltoets-mappen toevoegen aan een sjabloon

Je kunt sneltoetsen ook groeperen in een map. Om dit te doen, houd je een product ingedrukt en sleep je het boven op het product waarmee je het wilt groeperen. Zo maak je een map aan.

Je kunt dan tikken op een willekeurig ander product en boven op de map slepen om het toe te voegen. Je kunt ook op de map tikken om deze te openen en de zoekbalk gebruiken om de producten te vinden die je wilt toevoegen.

Elke map kan worden hernoemd of van kleur worden veranderd door op de map te tikken om deze te openen en vervolgens op het potloodje in de linkerbovenhoek te tikken.

Tip

Je kunt zelf bepalen of je deze map open wilt laten nadat je er een sneltoets uit hebt geselecteerd. Dit kan handig zijn als je vaak meerdere producten uit één map toevoegt aan een verkoop.

Sneltoets of map bewerken

Je kunt het volgende bewerken:

• Productlabel (naam op de sneltoets)

• Kies of je de afbeelding wilt tonen of niet

• Kies de kleur. Dit kan handig zijn om producten te categoriseren, zodat je personeel ze makkelijker kan vinden.

• Je kunt ook op het product tikken en ingedrukt houden. Hierdoor kun je het naar een andere positie op de lay-out voor sneltoetsen slepen.

Een sneltoets of map verwijderen

Tik op het product of de map en houd deze ingedrukt. Er verschijnt een grijze balk aan de linkerkant van het scherm. Sleep de sleutel naar deze balk.

Als je een product hebt toegevoegd aan een map, maar je wilt het terugplaatsen naar het hoofdscherm, dan moet je het verwijderen uit de map en opnieuw toevoegen op het hoofdscherm.

Een sneltoets-sjabloon aan een kassa toewijzen

Tik op de pagina Sneltoetsen op de lay-out die je wilt toewijzen. Hij wordt blauw en zegt Huidige lay-out

Als je verschillende lay-outs voor sneltoetsen aan verschillende kassa's wilt toewijzen, moet je de kassa die je op dat moment open hebt staan wijzigen voordat je de lay-out voor sneltoetsen selecteert. Klik hier om te leren hoe je van kassa kunt wisselen op je iPad.

Een sneltoets-sjabloon dupliceren

Als een sjabloon eenmaal is ingesteld, kun je deze dupliceren, aanpassen en opslaan als een nieuwe sjabloon. Dit doe je als volgt:

1. Zoek op de pagina Sneltoetsen de lay-out die je wilt dupliceren en tik op Bewerken

2. Selecteer Dupliceren. Er wordt een nieuwe lay-out gemaakt met de tag (kopiëren)

3. Tik op Bewerken en selecteer Hernoemen om de naam van de nieuwe sjabloon te wijzigen.

Een sneltoets-sjabloon verwijderen

Als je een sneltoets-sjabloon niet meer gebruikt, kun je deze verwijderen mits deze niet is toegewezen aan een kassa.

1. Zoek op de pagina Sneltoetsen de lay-out die je wilt verwijderen en tik op Bewerken.

2. Tik op Verwijderen

3. Bevestig dat je de lay-out wilt verwijderen door Verwijderen te selecteren.

Een product verwijderen of deactiveren

Je sneltoetsen worden regelmatig gesynchroniseerd met onze servers. Als je nieuwe varianten aan een product toevoegt of prijzen of andere details wijzigt, worden deze bijgewerkt wanneer je sneltoetsen weer worden gesynchroniseerd.

Als je een product in de webapp verandert in 'inactief' of het product verwijdert, zal de sleutel de volgende keer dat je sneltoetsen synchroniseren in het grijs worden weergegeven. Als het product permanent inactief is, kun je deze sleutel uit je sjabloon verwijderen door de lay-out voor de sneltoets te bewerken.