Producten beheren met de Shopify-integratie

Pro   Enterprise    |     Standaard   Geavanceerd

Belangrijk

• Zodra je Retail POS- en Shopify-accounts aan elkaar zijn gekoppeld, fungeert Retail POS als het administratiesysteem.
  • Je moet je productcatalogus, prijzen en voorraadinformatie beheren in Retail POS om ervoor te zorgen dat alles accuraat en up-to-date blijft.
  • Shopify stuurt belangrijke informatie terug naar Retail POS, zoals online verkopen, informatie over nieuwe klanten of bestaande klanten die aan een verkoop is gekoppeld, en voorraad van een verkoop om de voorraadniveaus synchroon te houden.
  • Klik op de volgende link voor meer informatie over het gebruik van de Shopify-integratie.

Producten bewerken die gekoppeld zijn met Shopify

Welke productgegevens synchroniseren met Shopify?

Zodra je je producten hebt gekoppeld in zowel Shopify als Retail POS, wordt je product, afgezien van de uitzonderingen hieronder, altijd automatisch bijgewerkt. Alle andere velden (naam, prijs, tags, type, beschrijving, aantal, etc.), inclusief nieuwe varianten van een product, moeten worden bewerkt in Retail POS wanneer je updates doorvoert voor je product.

Wanneer je een product bewerkt in Retail POS, wordt Shopify automatisch bijgewerkt wanneer je de wijzigingen opslaat. Als je een groot aantal producten moet bijwerken, kun je dit doen via een CSV-import.

Sommige gegevens kunnen direct op Shopify worden bewerkt zonder dat dit invloed heeft op de productsynchronisatie. Deze uitzonderingen zijn:

• Afbeeldingen en SEO van afbeeldingen
  • Kostprijs
  • UPC/barcode
  • Inningen
  • Gewicht van verzending
  • Vergelijk op prijs

Soms duurt het even voordat updates verwerkt zijn. Als de update na een uur nog niet is gepubliceerd, neem dan contact op met Retail Support.

Producten bewerken met het tabblad Online verkopen

Voor winkeliers die zijn geïntegreerd met Shopify, kunnen producten ook worden bewerkt via het tabblad Online verkopen.

Belangrijk

Het tabblad Online verkopen is alleen toegankelijk voor winkeliers die zijn geïntegreerd met Shopify.

Als je niet bent geïntegreerd met Shopify, of ook bent geïntegreerd met andere e-commerce-integraties, zoals Lightspeed eCom, BigCommerce of WooCommerce, dan is het tabblad Online verkopen niet beschikbaar op de pagina Product bewerken.

Dit tabblad vereenvoudigt de velden met productgegevens tot alleen de velden die relevant zijn voor het verkopen van producten op Shopify, zodat je je product sneller kunt instellen en online verkopen.

Om het tabblad Online verkopen te gebruiken, navigeer je naar Catalogus > Producten en zoek je het product dat je wilt bewerken, zo nodig met behulp van de filters.

Klik op het bewerkingspotlood rechts van het product, waarmee je op de pagina Product bewerken komt.

Klik vervolgens op het tabblad Online verkopen.

Op het tabblad Online verkopen worden de velden met productgegevens vereenvoudigd tot de velden die relevant zijn voor het verkopen van producten in je-Shopify winkel. Voer je productinformatie naar wens in deze velden in.

Zodra de productgegevens zijn ingevoerd, kun je kiezen of je het bewerkte product bij het opslaan wilt publiceren naar Shopify.

Als je het product wilt publiceren naar Shopify wanneer het is opgeslagen, schakel je het selectievakje Dit product in mijn online winkel publiceren in.

Als je je product niet wilt publiceren naar Shopify wanneer het wordt opgeslagen, laat dit dan uitgevinkt.

Als je klaar bent met het bewerken van het product, klik je op Opslaan om je wijzigingen toe te passen of op Annuleren om ze te weg te gooien.

Het online status-filter gebruiken

Met het online status-filter wordt het makkelijker om je catalogus te filteren op producten die gepubliceerd of niet gepubliceerd zijn op Shopify.

1. Navigeer naar Catalogus > Producten.
  2. Selecteer Gepubliceerd of Niet gepubliceerd uit het vervolgkeuzemenu Online status.
  3. Kies een specifiek kanaal zoals Shopify uit het vervolgkeuzemenu Online status.
  4. Klik op Zoeken om het filter toe te passen. Online Status Filter

Producten verbergen die gekoppeld zijn met Shopify

Je kunt de zichtbaarheid van een product in Retail POS uitschakelen als je het niet meer in Shopify wilt weergeven. Dit kan handig zijn als een product seizoensgebonden is, of als je het product op dit moment niet verkoopt, maar het in de toekomst misschien wel weer gaat verkopen.

Om een product te verbergen, ga je naar Catalogus > Producten.

Zoek het product dat je wilt verbergen, gebruik indien nodig de filters, klik op het product om het uit te vouwen en selecteer Bewerken.

Op de pagina Product bewerken vink je het vakje Verkopen op verkooppunt aan om het product inactief te maken.Shopify-Sell-On-Point-Of-Sale.png

Klik op Opslaan om te voltooien.

Hierdoor wordt het product uitgeschakeld in zowel Retail POS als Shopify. Het zal niet langer toegankelijk zijn in je Shopify-winkel of het verkoopscherm van Retail POS (X-Series).

De link tussen het product in Retail POS en Shopify wordt echter niet verbroken, dus alle updates die in Retail POS aan het product worden aangebracht, worden nog steeds doorgevoerd in het product in Shopify.

Om te bevestigen dat dit is gelukt, navigeer je naar Catalogus > Producten en zoek je het product op. Klik op Op Shopify bekijken onder de productafbeelding.

Op Shopify moet onder Manage product availability (Beschikbaarheid van product beheren) het vakje Online store (Online winkel) uitgevinkt zijn.

Belangrijk

Als je wijzigingen aanbrengt aan dit product in Retail POS, wordt het weer zichtbaar in Shopify.

Als je het product opnieuw wilt inschakelen, volg dan dezelfde stappen hierboven, maar zorg er deze keer voor dat het vakje Verkopen op verkooppunt is aangevinkt.

Producten verwijderen die gekoppeld zijn met Shopify

Ik wil het product alleen uit mijn Shopify-winkel verwijderen

Klik in Retail POS op de knop Unpublish (Eraf halen) op de productpagina. Hierdoor wordt de link met Shopify verbroken. Het item zal op dit moment nog steeds in je Shopify-winkel verschijnen. Verwijder het item vervolgens uit je Shopify-winkel.

Dit is handig voor producten die je niet meer op voorraad hebt en niet meer gaat nabestellen. Je wilt ze misschien niet verwijderen uit je Retail POS-winkel, omdat je de verkoopgeschiedenis wilt bewaren.

Ik wil het product alleen uit mijn POS-winkel verwijderen

Klik in Retail POS op de knop Unpublish (Eraf halen) op de productpagina. Hierdoor wordt de link met Shopify verbroken. Het item zal op dit moment nog steeds in je Shopify-winkel verschijnen. Verwijder het item vervolgens uit je Retail POS-winkel.

Dit is handig voor producten die je alleen online verkoopt en niet wilt synchroniseren met Retail POS.

Ik wil het product verwijderen uit mijn Retail POS-winkel en mijn Shopify-winkel.

Als je een product verwijdert in Retail POS dat is gepubliceerd naar Shopify, wordt het product ook verwijderd op Shopify.