eCom (E-Series) configureren met Retail POS (X-Series)

Beschikbare abonnementen

Pro   Enterprise    |     Standaard    Geavanceerd

Verkoop je Retail POS-producten online met eCom (E-Series) en koppel je eCom-winkel (E-Series) aan elke site of sociale pagina om je klanten overal te bereiken.

eCom (E-Series) biedt een volledig functionele webshop op maat gemaakt voor je productcatalogus, klanten en instellingen. eCom (E-Series) Business Plan is bovendien inbegrepen bij alle abonnementen op Retail POS Standaard en Geavanceerd, dus je hoeft niets extra's te betalen.

eCom and Retail POS configureren

Belangrijk

Winkeliers met een bestaande eCom-winkel kunnen in plaats daarvan de stappen volgen in onze gids Hoe koppel ik een bestaand eCom-account (E-Series) aan Retail POS (X-Series).

Om een nieuwe eCom-winkel op te zetten en de Retail POS-eCom-integratie te koppelen:

1. Navigeer naar Configuratie > Apps.
  2. Scrol naar beneden naar het gedeelte Online verkopen en klik op Met Lightspeed Retail koppelen op de eCom-module.

3. Voer je naam, e-mailadres en wachtwoord in die je gaat gebruiken voor je eCom-account en klik op Volgende.

4. Schakel het selectievakje Ik heb de gebruikersvoorwaarden gelezen en ga ermee akkoord in en klik op Volgende.

5. Selecteer een kassa om eCom-bestellingen mee te registreren in de vervolgkeuzelijst Kassa. We raden aan om een speciale eCom-kassa in te stellen om online verkopen apart van verkopen in de winkel te volgen en te voorkomen dat je gesloten kassa geopend wordt door bestellingen van buiten kantooruren. Als je wilt weten hoe je een nieuwe kassa instelt, raadpleeg je onze gids Vestigingen en kassa's configureren.

6. Selecteer een of meer vestigingen om je Retail POS-voorraad mee te synchroniseren naar eCom. De vestiging die gekoppeld is aan de kassa die je hebt geselecteerd, is al geselecteerd en wordt in grijs weergegeven. Als je meer dan één vestiging wilt selecteren, raadpleeg dan onze gids Voorraad verdeeld over meerdere vestigingen met de eCom-integratie (E-Series).

7. Selecteer de standaard betaalmethode die moet worden gebruikt om eCom-betalingen in Retail POS te registreren uit de vervolgkeuzelijst.

Hoe eCom (E-Series) wordt gefactureerd

Standaard en Geavanceerd

Voor winkeliers met een Standaard of Geavanceerd abonnement is het eCom (E-Series) Business Plan inbegrepen bij je Retail POS-abonnement en hoef je niets bij te betalen.

Pro en Enterprise

Voor winkeliers met oudere Pro- en Enterprise-plannen wordt je eCom-abonnement (E-Series) samen met je Retail POS-abonnement gefactureerd in Retail POS. Hierdoor kun je voor beide abonnementen met één creditcard betalen.

Voor meer informatie over het beheren van je eCom-abonnement in Retail POS, inclusief opzeggen, upgrades/downgrades van abonnementen en heractivering, raadpleeg je onze gids Abonnementen op apps van derden beheren in Retail POS (X-Series).

Support voor de eCom-integratie

Technische ondersteuning

eCom (E-Series) met Retail POS wordt volledig ondersteund door Retail Support. Voor technische ondersteuning bij deze integratie kun je terecht bij:

Vragen over facturering

Vragen over facturering worden afgehandeld door Lightspeed. Gebruik de Help-functie in je Retail POS-winkel om contact op te nemen met ons Retail Support-team.

Als je de eCom-integratie eenmaal hebt ingesteld, bekijk dan de onderstaande gidsen om je productcatalogus in te stellen en te leren hoe verkoop-, voorraad- en klantgegevens worden gesynchroniseerd: