De BigCommerce-integratie - Hoe werkt het en hoe stel ik het in?

Beschikbaarheid per abonnement

Pro   Enterprise    |     Standaard   Geavanceerd

De BigCommerce-integratie voor Retail POS wisselt product-, voorraad-, klant- en verkoopinformatie tussen beide systemen uit, wat de dagelijkse werkzaamheden vereenvoudigt door tijd te besparen op handmatige administratie en dubbele invoer. Informatie wordt up-to-date gehouden tussen je online en fysieke winkels, zodat je erop kunt vertrouwen dat je alleen voorraad verkoopt die je hebt.

Belangrijk

• Zodra je Retail POS- en BigCommerce-accounts aan elkaar zijn gekoppeld, fungeert Retail POS als het administratiesysteem.
  • Je moet je productcatalogus, prijzen en voorraadinformatie beheren in Retail POS om ervoor te zorgen dat alles nauwkeurig en up-to-date blijft.
  • BigCommerce stuurt belangrijke informatie terug naar Retail POS, zoals online verkopen, informatie over nieuwe of bestaande klanten in verband met een verkoop en de inventaris van een verkoop om de voorraadniveaus synchroon te houden.
  • Klik op de volgende link voor meer informatie over het gebruik van de BigCommerce integratie.

Nieuw bij BigCommerce

Als je nieuw bent bij BigCommerce, dan moet je eerst je account instellen voordat je deze met Retail POS kunt koppelen. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

1. Open in Retail POS de pagina Configuratie en klik op Apps.

2. Zoek de BigCommerce-app en klik op Met Lightspeed Retail koppelen.

3. De pagina BigCommerce verbinden wordt nu geopend. Klik op Aan de slag > Ik heb geen account. Klik op Meer informatie als je meer wilt weten over het gebruik van BigCommerce met Retail POS. Dit brengt je naar een nieuwe pagina waar je meer te weten kunt komen over de integratie.

Zodra je je BigCommerce-account hebt ingesteld, ben je helemaal klaar om je winkel met Retail POS te koppelen.

Dingen die je moet controleren voordat je BigCommerce integreert

• Voor Retail POS-gebruikers is de BigCommerce-integratie alleen beschikbaar voor de abonnementen Pro, Enterprise, Standaard en Advanced. Als je een Lite- of Basis-abonnement hebt, moet je upgraden om je Retail POS-winkel met BigCommerce te koppelen.
  • Je hebt de URL van je BigCommerce-winkel en je inloggegevens nodig om de BigCommerce-integratie voor Retail POS te configureren.
  • Zorg ervoor dat je alle producten hebt ingesteld die je nodig hebt voordat je de integratie activeert. Als je producten op beide platforms hebt, zorg er dan voor dat hun SKU's overeenkomen.
  • We raden je aan om een back-up te maken van alle productgegevens in de systemen voordat je begint. Je kunt je Retail POS-producten exporteren op de cataloguspagina en je kunt je BigCommerce-producten exporteren op hun productpagina.
  • Elke BigCommerce-app van derden die je prijzen of SKU's wijzigt, kan problemen veroorzaken. Test dit grondig voordat je een andere integratie aan je BigCommerce-winkel met Retail POS koppelt.
  • We raden je aan om een aparte betaalmethode specifiek voor BigCommerce-bestellingen aan te maken.
  • We raden je aan om een nieuwe kassa aan te maken in Retail POS voor de vestiging die je aan BigCommerce wilt koppelen. Als je een verkoop in BigCommerce doet nadat je de kassa van je winkel voor die dag hebt gesloten, wordt de kassa weer geopend. Door een apart register te configureren, zorg je ervoor dat al je rapportages overzichtelijk zijn.

BigCommerce instellen

1. Navigeer in Retail POS naar ConfiguratieApps.

2. Zoek de BigCommerce-app op in het gedeelte Online verkopen en klik op Met Lightspeed Retail koppelen.

3. Selecteer Ik heb al een account en klik op Volgende

4. Volg de stappen om je aan te melden bij je BigCommerce-account.

5. Selecteer een standaard betaalmethode uit de vervolgkeuzelijst. Dit wordt de standaard voor alle betalingen die in BigCommerce worden verwerkt.

Als je de app hebt gekoppeld, kun je ook afzonderlijke betaalmethoden toewijzen die je apart in Retail POS wilt registreren. Raadpleeg onze handleiding Betaalmethoden vanuit BigCommerce aan Retail POS (X-Series) toewijzen voor meer informatie.

6. Selecteer een kassa om de BigCommerce-verkopen in bij te houden. We raden je aan om een nieuwe BigCommerce-kassa aan te maken om onlineverkopen apart van je aankopen in de winkel bij te houden. Als je wilt weten hoe je een nieuwe kassa configureert, kun je onze handleiding Een nieuwe kassa toevoegen raadplegen.

7. Selecteer een of meer vestigingen om je voorraad met BigCommerce te synchroniseren. De vestiging die is gekoppeld aan de kassa die je hebt geselecteerd zal grijs zijn. Als je meer dan één vestiging wilt selecteren, raadpleeg dan onze handleiding Voorraad voor meerdere vestigingen met de BigCommerce-integratie.

8. Als je wilt dat klanten cadeaubonnen van BigCommerce in de winkel kunnen verzilveren, dan moet je deze functie inschakelen door de rechten bij te werken.

Zodra je de machtigingen hebt bijgewerkt, controleer dan of de functie is aangevinkt.

11. Klik op BigCommerce koppelen.

Opmerking

Als je Terug selecteert, ga je terug naar het begin van het proces en moet je alle velden opnieuw invoeren.

Je integratie testen

Op dit punt raden we aan om een aantal testscenario's uit te voeren om er zeker van te zijn dat je integratie werkt zoals het hoort.

Raadpleeg voor een gedetailleerd overzicht van deze scenario's onze gids Checklist voor het testen van je BigCommerce-integratie.

Volgende stappen

Op dit punt is je BigCommerce-account nu verbonden en klaar voor de volgende stappen van de configuratie. Hieronder vind je een lijst met de volgende stappen om met je BigCommerce-integratie aan de slag te gaan.

1. De BigCommerce-integratie gebruiken
  2. Belastingen instellen
  3. Voorraad voor meerdere vestigingen
  4. Producten instellen
  5. Bestaande producten in Retail POS (X-Series) en BigCommerce koppelen
  6. Welke productinformatie synchroniseert met BigCommerce?
  7. Producten beheren
  8. Voorraad toevoegen of aanpassen voor gekoppelde producten
  9. BigCommerce-bestellingen
  10. BigCommerce-cadeaubonnen gebruiken