Een terugbetaling verwerken in Lightspeed Payments voor Retail POS (X-Series)

Beschikbaar in de VS, Canada, Verenigd Koninkrijk, Australië, Nederland en België.

Als je Lightspeed Payments eenmaal ingesteld hebt, kun je terugbetalingen verwerken met Lightspeed Payments. Hoe dat in zijn werk gaat, hangt af van het type betaling dat je ontvangen hebt en de hoeveelheid informatie die je hebt om de terugbetaling te voltooien.

Terugbetalingen kunnen in alle beschikbare landen op Retail POS voor Mac of pc door winkeliers worden voltooid en op iPad voor winkeliers in de VS.

Betaling die voldaan is via Lightspeed Payments met één kaart

1. Navigeer naar Verkopen > Verkoopgeschiedenis en zoek de verkoop op die terugbetaald moet worden.
  2. Klik op de verkoop om deze uit te klappen en selecteer Items retourneren. De verkoop wordt nu geopend op het verkoopscherm.
  3. Klik op Refund (Terugbetalen)
  4. Je ziet nu meerdere betaalopties. Selecteer Lightspeed Payments (of de naam die tijdens de configuratie hebt gekozen).

Is de originele verkoop voldaan met een creditcard, pinpas of niet-Interac-kaart (alleen Canada)? Dan wordt de terugbetaling automatisch verwerkt en is het niet nodig om de kaart naar de betaalterminal te brengen.

Je ziet het onderstaande scherm en kunt verdergaan met stap 7.

5. Als de oorspronkelijke verkoop voldaan is met een Interac-kaart (alleen Canada), controleer je of diezelfde kaart fysiek aanwezig is voor de terugbetaling en selecteer je Doorgaan. Is dezelfde kaart niet aanwezig, dan moet je de terugbetaling verwerken met een andere betaalmethode door Choose another refund type (Kies een ander terugbetalingstype) te selecteren.
  6. Volg de aanwijzingen op de betaalterminal.
  7. Wanneer de terugbetaling voltooid is, selecteer je Complete sale (Verkoop voltooien).Lightspeed-Payments-Refund-Complete.png

Betaling die voldaan is via Lightspeed Payments met meerdere kaarten

Deze methode is alleen beschikbaar voor accounts waarvoor terugbetalingen zonder referentie ingeschakeld zijn. Neem contact op met support om te weten of je in aanmerking komt.

1. Navigeer naar Verkopen > Verkoopgeschiedenis en zoek de verkoop op die terugbetaald moet worden.Lightspeed-Payments-Refund-Sales-History.png
  2. Klik op de verkoop om deze uit te klappen en selecteer Items retourneren. De verkoop wordt nu geopend op het verkoopscherm.Lightspeed-Payments-Refund-Return-Sale.png
  3. Klik op Refund (Terugbetalen)
  4. Je ziet nu meerdere betaalopties. Selecteer Lightspeed Payments (of de naam die tijdens de configuratie hebt gekozen).Lightspeed-Payments-Refund-Select-LS-Pay.png
  5. Controleer of er sprake is van een niet-Interac-kaart en klik op Continue (Doorgaan).
  6. Volg de aanwijzingen op de betaalterminal.
  7. Wanneer de terugbetaling voltooid is, selecteer je Complete sale (Verkoop voltooien).Lightspeed-Payments-Refund-Complete.png

Voor terugbetalingen zonder referentie is $1000 het maximumbedrag. Bovendien kun je geen bedrag terugbetalen dat je saldo voor de dag overschrijdt. Als je vandaag bijvoorbeeld voor $100 hebt verkocht en een terugbetaling zonder referentie wilt doen van $101, dan wordt deze geweigerd.

Betaling die zowel met Lightspeed Payments als een andere betaalmethode voltooid is

1. Navigeer naar Verkopen > Verkoopgeschiedenis en zoek de verkoop op die terugbetaald moet worden.Lightspeed-Payments-Refund-Sales-History.png
  2. Klik op de verkoop om deze uit te klappen en selecteer Items retourneren. De verkoop wordt nu geopend op het verkoopscherm.Lightspeed-Payments-Refund-Return-Sale.png
  3. Klik op Refund (Terugbetalen)
  4. Je ziet nu meerdere betaalopties. Selecteer Lightspeed Payments (of de naam die tijdens de configuratie hebt gekozen).
  5. Je kunt dit type terugbetaling op twee manieren verwerken:
    1. Het oorspronkelijke bedrag dat via Lightspeed Payments (weergegeven in het pop-upvenster) is betaald terugbetalen door op Refund original amount (Oorspronkelijk bedrag terugbetalen) te klikken en het resterende bedrag via een alternatieve betaalmethode (zoals contant of een andere betalingsaanbieder). Voor het gedeelte dat terugbetaald wordt via Lightspeed Payments, is het niet nodig dat er een kaart aanwezig is.
    2. Het volledige bedrag dat voldaan werd in deze verkoop terugbetalen met Lightspeed Payments door op Refund full amount (Volledige bedrag terugbetalen) te klikken. Voor dit type terugbetaling moet er een fysieke kaart aanwezig zijn.
  6. Wanneer de terugbetaling voltooid is, selecteer je Complete sale (Verkoop voltooien).Lightspeed-Payments-Refund-Complete.png

Betaling die voldaan is met een betaalmethode die niet onder Lightspeed Payments valt

Deze methode is alleen beschikbaar voor accounts waarvoor terugbetalingen zonder referentie ingeschakeld zijn. Neem contact op met support om te weten of je in aanmerking komt.

1. Navigeer naar Verkopen > Verkoopgeschiedenis en zoek de verkoop op die terugbetaald moet worden.Lightspeed-Payments-Refund-Sales-History.png
  2. Klik op de verkoop om deze uit te klappen en selecteer Items retourneren. De verkoop wordt nu geopend op het verkoopscherm.Lightspeed-Payments-Refund-Return-Sale.png
  3. Klik op Refund (Terugbetalen)
  4. Je ziet nu meerdere betaalopties. Selecteer Lightspeed Payments (of de naam die tijdens de configuratie hebt gekozen).Lightspeed-Payments-Refund-Select-LS-Pay.png
  5. Controleer of er sprake is van een niet-Interac-kaart en klik op Continue (Doorgaan).
  6. Volg de aanwijzingen op de betaalterminal.Lightspeed-Payments-Refund-Swipe-Or-Insert-Two.png
  7. Wanneer de terugbetaling voltooid is, selecteer je Complete sale (Verkoop voltooien)
    .

Voor terugbetalingen zonder referentie is het equivalent van $1000 in plaatselijke valuta het maximumbedrag per terugbetaling. Bovendien kun je geen bedrag terugbetalen dat je saldo voor de dag overschrijdt. Als je vandaag bijvoorbeeld voor $100 hebt verkocht en een terugbetaling zonder referentie wilt doen van $101, dan wordt deze geweigerd.

Terugbetaling zonder kassabon of verkoopreferentie

Deze methode is alleen beschikbaar voor accounts waarvoor terugbetalingen zonder referentie ingeschakeld zijn. Neem contact op met support om te weten of je in aanmerking komt.

1. Navigeer naar het verkoopscherm (Verkopen > Verkopen) en zoek de verkoop op die terugbetaald moet worden.
  2. Klik op de producten om ze uit te klappen en wijzig het Aantal naar een negatieve waarde in overeenkomst met het aantal producten dat geretourneerd wordt.
  3. Voeg een klant aan de verkoop toe (optioneel).
  4. Klik op Pay (Betalen)
  5. Je ziet nu meerdere betaalopties. Selecteer Lightspeed Payments (of de naam die tijdens de configuratie hebt gekozen).Lightspeed-Payments-Refund-Select-LS-Pay.png
  6. Controleer of er sprake is van een niet-Interac-kaart en klik op Continue (Doorgaan).Lightspeed-Payments-Refund-Not-Original-Card.png
  7. Volg de aanwijzingen op de betaalterminal.Lightspeed-Payments-Refund-Swipe-Or-Insert-Two.png
  8. Wanneer de terugbetaling voltooid is, selecteer je Complete sale (Verkoop voltooien)
    .

Voor terugbetalingen zonder referentie is $1000 het maximumbedrag. Bovendien kun je geen bedrag terugbetalen dat je saldo voor de dag overschrijdt. Als je vandaag bijvoorbeeld voor $100 hebt verkocht en een terugbetaling zonder referentie wilt doen van $101, dan wordt deze geweigerd.

Terugbetalingen met Lightspeed Payments via eCom (E-Series)

Om Retail POS (X-Series) als administratiesysteem te gebruiken, moeten terugbetalingen voor aankopen die via eCom (E-Series) zijn uitgevoerd via Retail POS worden verwerkt. eCom-bestellingen kun je terugbetalen via de verkoopgeschiedenis:

1. Navigeer naar VerkopenVerkoopgeschiedenis en zoek de verkoop die je wilt retourneren.
  2. Klik op de verkoop om de details uit te klappen en klik op Items retourneren om op het verkoopscherm de retourzending te verwerken. Retail-X-verkoopgeschiedenis-ecom.png
  3. Klik op het vuilnisbakpictogram naast items die niet moeten worden geretourneerd, of klik op een product om de details weer te geven en het geretourneerde aantal te wijzigen.
  4. Klik op Refund (Terugbetalen).Retail-X-verkoop-terugbetalen.png
  5. Controleer het bedrag dat wordt terugbetaald en klik op Lightspeed Payments. Retail-X-LSPay-terugbetaling.png
  6. E-mail indien nodig de kassabon van de terugbetaling naar de klant en klik op Complete Refund (Terugbetaling voltooien).

De items worden weer in je voorraad opgenomen en de klant wordt terugbetaald.

Dit geldt alleen voor terugbetalingen. Voor omruilingen moet je de aanvankelijke betaling terugbetalen en een afzonderlijke transactie voor het nieuwe item aanmaken.

Wat nu?

Betalingen verwerken met Lightspeed Payments

Gewone verkopen en verkopen waarbij de kaart niet aanwezig is verwerken.

Meer informatie

Handleiding voor het terugboekingsproces

Inzicht in terugboekingen en het terugboekingsproces.