Consignatieverkopen registreren en rapporten genereren

Door met consignatiegevers samen te werken kunnen winkeliers hun productaanbod diversificeren. Een consignatiegever is een persoon die of bedrijf dat een winkelier producten levert om namens hem te presenteren en verkopen, meestal gedurende een bepaalde periode. Na een consignatieverkoop betaalt de winkelier de consignatiegever voor de verkochte producten

Door consignatieproducten te groeperen en rapporten te genereren over de verkoop ervan, kan de commissie van een consignatiegever voor de verkochte producten eenvoudiger worden bepaald.

Een consignatieproduct aanmaken

Het is cruciaal dat consignatieproducten worden gegroepeerd zodat ze gescheiden van andere producten kunnen worden bijgehouden. Ga als volgt te werk om een consignatieproduct aan te maken:

1. Navigeer naar Catalogus > Producten.

Overzicht van de pagina Producten.

2. Klik op Product toevoegen.
  3. Voer de productinformatie in zoals je dat gewoonlijk doet, met de volgende verschillen:
    1. Voeg een productcategorie of tag toe (bijv. consignatieverkoop, naam van de consignatiegever) om het consignatieproduct te classificeren.
    2. Kies onder Leverancier de consignatiegever.
    3. Voer onder Leveranciersprijs de taxatiewaarde in.
    4. Vul Huidige voorraad in of verwerk een inkooporder om meerdere producten te ontvangen.
  4. Vul de overige productinformatie in.
  5. Klik op Opslaan.

Automatische rapporten naar consignatiegevers versturen

Je kunt regelmatig geautomatiseerde rapporten versturen naar consignatiegevers om hen op de hoogte te houden van verkopen van hun producten. Je kunt rapporten dagelijks, wekelijks of maandelijks versturen. Ga als volgt te werk om automatisch rapporten naar consignatiegevers te versturen:

1. Ga naar Rapporten > Verkooprapporten.

Overzicht van de pagina Verkooprapport.

2. Ga naar het vervolgkeuzemenu Type rapport en selecteer Leverancier, Productcategorie, of Tag.
  3. Selecteer het gewenste datumbereik en klik op Toepassen.
  4. Klik op Resultaten indelen en rangschik de rijen op product of op SKU.

Pagina Verkooprapport met vervolgkeuzemenu Resultaten indelen.

5. Klik op Toepassen.
  6. Klik op Rapport opslaan.
  7. Vul een naam voor het rapport in.

Pop-upvenster om het opgeslagen rapport een naam te geven.

8. Klik op Rapport opslaan.
  9. Klik op Acties...

Pagina Verkooprapport met vervolgkeuzemenu Acties.

10. Klik op Delen.
  11. Voer het e-mailadres (de e-mailadressen) van de consignatiegever in en gebruik voor verschillende e-mailadressen een komma als scheidingsteken. Je kunt maximaal 50 ontvangers toevoegen.

Pop-up om een planning te maken voor het delen van het rapport.

12. Selecteer de frequentie van e-mails. Je kunt kiezen uit dagelijks, wekelijks (kies de dag van de week) of maandelijks (automatisch op de laatste dag van de maand).
  13. Klik op Planning opslaan.

De afzender(s) ontvangt/ontvangen het rapport via e-mail als downloadbaar .CSV-bestand.

Je kunt dit gedeelde rapport bewerken of delen wanneer je wilt.

Wat nu?

Aangepaste rapporten opslaan

Pas je rapporten verder aan.

Meer informatie

Producten in bulk importeren

Je kunt nu meerdere producten tegelijk aanmaken of bewerken.