De Smart Terminal (WisePOS E)-terminal instellen met Lightspeed Payments voor Retail POS (X-Series)

Beschikbaarheid landen

VS, Canada, Verenigd Koninkrijk en Australië

Lightspeed Payments biedt alles wat je nodig hebt om verkopen te verwerken en betaald te krijgen. Volg de onderstaande stappen om Lightspeed Payments in te stellen in Retail POS:

Ondersteunde betaalterminal

• Smart Terminal (WisePOS E) (desktop en iPad)

Instellen

Klanten in het Verenigd Koninkrijk: de houder en USB-C-kabel die in de video worden getoond, zijn niet inbegrepen in het pakket voor het VK en moeten apart worden aangeschaft.

1. De Smart Terminal (WisePOS E)-terminal instellen

De Smart Terminal (WisePOS E)-terminal is snel en eenvoudig in te stellen met Lightspeed Payments.

Wanneer je je betaalterminal ontvangt, bevat de doos:

• 1 Smart Terminal (WisePOS E)-terminal
  • 1 voedingskabel
  • 1 accu

De Lightspeed Payments-terminal opladen

1. Open de achterkant van de terminal door de inkeping linksonder op de terminal omhoog te tillen. Plaats de accu in de achterkant van de terminal met de gouden connectors uitgelijnd aan de bovenkant van het apparaat. Plaats de achterkant van de terminal terug.
  2. Sluit de terminal aan op een voedingsbron door de meegeleverde kabel in de poort met het bliksemsymbool te steken.
  3. Zodra de terminal volledig is opgeladen, houd je de aan/uit-knop ingedrukt totdat het scherm oplicht.

Zodra de terminal ingeschakeld is, zal er een software-update gedaan worden. Als deze update is voltooid, kun je doorgaan met de configuratie.

Als de terminal is ingeschakeld en je drukt één keer op de aan/uit-knop, dan wordt de terminal in de slaapstand gezet en eruit gehaald.

Om de terminal volledig uit te schakelen, houd je de aan/uit-knop ingedrukt totdat de optie voor uitschakelen op het scherm verschijnt en selecteer je deze.

De Smart Terminal (WisePOS E)-terminal met het internet verbinden

De Smart Terminal (WisePOS E)-terminal heeft een internetverbinding nodig om betalingen te verwerken en kan worden aangesloten via wifi of ethernet.

Selecteer het verbindingstype dat je wilt gebruiken uit de tabbladen hieronder en volg de aangegeven stappen:

• De Smart Terminal (WisePOS E)-terminal verbinden via wifi

Volg de onderstaande stappen om de Smart Terminal (WisePOS E)-terminal te verbinden met wifi:

1. Open het instellingenmenu door vanaf de linkerrand van het scherm van de lezer naar rechts te vegen om de knop SETTINGS (instellingen) te laten verschijnen.
    2. Tik op de knop SETTINGS (instellingen) en voer de beheerderspincode 07139 in.
    3. Selecteer WI-FI SETTINGS
      (wifi-instellingen).
    4. Selecteer het wifi-netwerk waarmee je Retail POS is verbonden en maak er verbinding mee.
    5. Hiermee wordt ook automatisch een koppelingscode gegenereerd die wordt gebruikt om je terminal te koppelen met Retail POS. Noteer deze code voor later gebruik.

Belangrijk

Je wifi-netwerk moet gebruikmaken van WPA-Personal of WPA2-Personal-encryptie en beveiligd zijn met een wachtwoord.

Je Smart Terminal (WisePOS E)-terminal moet ook verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk waarmee je Retail POS-kassa verbonden is.

Netwerken die niet met een wachtwoord zijn beveiligd of bedrijfsnetwerken worden niet ondersteund.

• De Smart Terminal (WisePOS E)-terminal verbinden via ethernet

Volg de onderstaande stappen om de Smart Terminal (WisePOS E)-terminal via ethernet met het internet te verbinden:

1. Plaats de Smart Terminal (WisePOS E)-terminal in het meegeleverde ethernetdock.
    2. Steek het ene uiteinde van de ethernetkabel in je router en het andere uiteinde in de ethernetpoort op het dock.
    3. Steek de USB-C kant van de USB naar USB-C-kabel in de USB-C-poort naast de ethernetpoort op het dock en sluit het USB-uiteinde aan op een USB-poort met voeding.
    4. Zet de terminal aan door de aan/uit-knop aan de rechterkant van het apparaat ingedrukt te houden totdat het scherm oplicht.
    5. Open op de terminal het instellingenmenu door vanaf de linkerrand van het scherm van de lezer naar rechts te vegen, zodat de knop SETTINGS (instellingen) verschijnt.
    6. Tik op de knop SETTINGS (instellingen) en voer de beheerderspincode 07139 in.
    7. Selecteer GENERATE PAIRING CODE (koppelingscode genereren). Deze code wordt gebruikt om je terminal te koppelen met Retail POS. Noteer deze code om later te gebruiken.

Je terminal maakt meteen verbinding met het internet en blijft opgeladen via het dock.

Als je de terminal uit het dock wilt halen, moet je ervoor zorgen dat de terminal verbonden is met je wifi-netwerk om operationeel te blijven.

Belangrijk

De BBPOS Smart Terminal (WisePOS E) geeft prioriteit aan een ethernetverbinding wanneer dat mogelijk is. Zelfs als de lezer eerder voor wifi is geconfigureerd, zal hij overschakelen naar een ethernet-verbinding als hij met een aangesloten ethernet-kabel op het dock wordt aangesloten. Als de lezer uit het dock wordt verwijderd, schakelt hij terug naar de wifi-verbinding.

De BBPOS Smart Terminal (WisePOS E) stelt zijn prioriteit opnieuw in op ethernet bij het opnieuw opstarten. Zelfs als de terminal eerder was geconfigureerd voor wifi, zal de lezer overschakelen naar ethernet als deze tijdens het opstarten een ethernet-kabelverbinding detecteert.

Als de lezer in het dock staat maar er geen ethernetkabel is aangesloten, gebruikt deze wifi. Ongeacht hoe de lezer is aangesloten terwijl deze in het dock is geplaatst, kun je nog steeds kiezen om verbinding te maken met wifi en netwerken beheren op het apparaat.

2. De Lightspeed Payments-betaalmethode toevoegen in Retail POS

1. Log in op je Retail POS-winkel als accounteigenaar of een andere beheerder.
  2. Navigeer naar Configureren > Betaalmethoden en klik op Configureren starten op de banner "Begin met de configuratie van Lightspeed Payments"
  3. Volg de aanmeldings- en configuratieprompts van Lightspeed Payments.
  4. Eenmaal terug in Retail POS voer je een Schermnaam in voor de betaalmethode.
  5. Selecteer voor welke vestigingen je deze betaalmethode beschikbaar wilt maken.
  6. Ga hieronder verder naar het koppelingsgedeelte voor de Lightspeed Payments-terminal.

3. De Smart Terminal (WisePOS E)-terminal koppelen aan Retail POS

1. Navigeer in Retail POS naar Configuratie > Betaalmethodes en klik op het bewerkingspotlood naast Lightspeed Payments.
  2. Klik op de configuratiepagina van Lightspeed Payments op Een terminal koppelen in het gedeelte Kassa's koppelen.
  3. Selecteer de kassa waaraan de terminal wordt gekoppeld in het vervolgkeuzemenu Kassa.
  4. Voer de Koppelingscode terminal in die eerder is gegenereerd bij het verbinden van de terminal met wifi, voer dan de Naam van terminal in.

Belangrijk

Als je de koppelingscode kwijt bent, kun je een nieuwe code genereren op de terminal door naar rechts te vegen vanaf de linkerrand van het scherm van de terminal, zodat de knop SETTINGS (instellingen) verschijnt. Tik op de knop SETTINGS (instellingen) en voer de beheerderspincode 07139 in. Selecteer GENERATE PAIRING CODE (koppelingscode genereren) en voer deze in het veld Koppelingscode terminal in Retail POS in.

5. Klik op Kassa koppelen.
  6. Klik op Betaalmethode opslaan.

Belangrijk

Minimumbedrag van $ 0,50 in lokale valuta (VS, Canada en Australië) of £ 0,30 (VK) is van toepassing op alle transacties.

Alleen voor iOS: de Smart Terminal (WisePOS E) aan de iPad koppelen

Volg de onderstaande stappen om de Smart Terminal (WisePOS E) op de iPad te koppelen:

1. Open de Retail POS iPad-app en tik op het icoon Menu (≡).
  2. Navigeer naar Instellingen > Hardware.Screen_Shot_2021-11-15_at_3.50.51_PM_3.png
  3. Tik in het gedeelte Lightspeed Payments op Verbinding maken met wifi-terminal.
  4. De terminal is succesvol verbonden als Verbonden met Smart Terminal (WisePOS E) wordt weergegeven onder Lightspeed Payments.Screen_Shot_2021-11-16_at_1.57.54_PM.png

Belangrijk

Minimumbedrag van $ 0,50 in lokale valuta (VS, Canada en Australië) of £ 0,30 (VK) is van toepassing op alle transacties.

Belangrijk

Voor stappen over het uitvoeren van betalingen met Lightspeed Payments, raadpleeg je onze gids Betalingen verwerken met Lightspeed Payments voor Retail POS (X-Series).

Als je problemen hebt met het aansluiten van je Lightspeed Payments-terminal, raadpleeg dan onze gids Probleemoplossing voor Lightspeed Payments voor Retail POS (X-Series).